Så kan du trimma dina elkostnader

Solceller kan göra en enormt stor skillnad när det handlar om energikostnader. Genom att vara självförsörjande på el och kunna sälja överskottsel kan du både minska kostnaderna och tjäna pengar samtidigt. Solceller är en investering som många gånger lönar sig på sikt.

Med enkla knep är det möjligt att påverka din elförbrukning och sänka kostnaderna. Att installera solceller är ett effektivt och bra sätt att sänka energiförbrukningen och spara pengar. Om du är intresserad av solceller ska du besöka telgenergi.se och läsa mer. På hemsidan kan du hitta det rätta solcellspaketet för dig och du kan även få en offert på solceller. Om du önskar prata med en solcellsexpert kan du ringa Telge Energi direkt eller välja att bli uppringd. Fördelar med solceller:

  • Du kan sälja överskottsel och tjäna pengar.
  • Sänka din energiförbrukning.
  • Bli egenförsörjande på el.

Solenergi är en kostnadsfri källa till el

Med solceller kan du bli självförsörjande på el och samtidigt bidra till en bättre miljö. Solenergi är gratis och en energikälla som är outsinlig, vilket gör att dina solceller kan producera el hela sin livslängd. Livslängden på solceller är ungefär 30 år eller längre. Att vara självförsörjande på el är väldigt bra eftersom du inte är beroende av en elleverantör på samma sätt. Att ha solceller har visat sig vara väldigt lönsamt och är en investering som ger oväntat bra avkastning.

Avdrag för installation och inköp av solceller

När du bestämmer dig för att investera i solceller är det bra att veta att du kan få bidrag. Genom bidrag kan du minska kostnaderna för både inköp och installation av solceller. Företaget som installerar solcellerna drar av pengarna direkt på fakturan, vilket är väldigt smidigt. En annan fördel med solceller är att det kan öka värdet på din bostad.

Andra åtgärder för att spara el

Förutom att installera solceller kan du även täta dörrar och fönster, fylla diskmaskinen full, duscha kortare tid och sänka inomhustemperaturen en grad för att minska din energiförbrukning. Att stänga av golvvärme och handdukstorkar, byta till lågenergilampor och skippa torktumlaren är också bra att göra om du vill dra ner på energiförbrukningen. Ju mindre energi du gör av med desto mer överskottsel kan du sälja vidare om du har solceller, vilket är positivt för plånboken. Pengarna du tjänar på att sälja el kan du använda för att betala av solcellerna.